ممکنه پس از مطالعه تعریف باور این سوال برات پیش اومده باشه که باور کردن چیزی یا نکردنش چه تأثیری میتونه در روند موفقیت آدم داشته باشه. خب یکی از اشتباهاتی که بسیاری از مردم بدلیل تشابه ظاهری کلمه مرتکبش میشن همین تشخیص نوع باور هستش. در ثروت آموز ما اصولا کاری با “باور کردن” نداریم بلکه باور داشتن مهمه. به همین بهانه تصمیم گرفتیم در این مبحث در خصوص تفاوت باور داشتن و باور کردن مطالبی رو ارائه بدیم.
بررسی مسئله باور کردن
باور کردن مسأله ایه که به صورت روزمره باهاش در ارتباطی. و به نوعی میشه گفت پروسه تشخیص درست از غلط و پذیرفتن چیزی رو باور کردن میگن. مثلا خبری رو از تلویزیون می شنوی و با توجه به اعتمادی که منبع خبر داری میتونی اون رو باور کنی یا نکنی. در هر صورت باور کردن چیزیه که عموماً بصورت موقت و زودگذر هستش و به دست فراموشی سپرده میشه.
باور کردن شامل مواردی مثل شنیدن خبرها، شنیدن کلام یک مخاطب، شنیدن قسم خوردن کسی و یا حرف شخصی رو شامل میشه. و تنها یک حسه که برات یک اطمینان نسبی رو ایجاد می کنه تا در اون لحظه خودت رو قانع کنی چیزی که میبینی یا میشنوی درسته و با عقل و منطق جور در میاد. و مدتی بعد دیگه بهش فکر هم نمی کنی چون پرونده ش بسته و کنار گذاشته میشه.
بررسی مسأله باور داشتن
باور داشتن برخلاف باور کردن، یک حس بلند مدت و حتی دائمی محسوب میشه و در طول زندگی همیشه همراهته. باور داشتن تنها با شنیدن یک خبر یا دیدن یک رخداد به دست نمیاد بلکه در طول عمر انسان، به دلیل تکرارهای مداوم و شهودات و نتایجی که بدست میاد در ضمیر ناخودآگاه نوشته میشه و در صورت لزوم فراخوانی و استفاده میشه.
مثلا شخصی ممکنه یک دید منفی نسبت به آدم های پولدار داشته باشه و به محض دیدن یه شخص ثروتمند، اولین چیزی که در ذهنش در مورد اون شخص تجسم می کنه اینه که اون آدم یا مال مردم رو خورده یا قاچاقچیه که پولدار شده و وقتی کسی بخواد قانعش کنه که داره اشتباه فکر میکنه، به هیچ وجه قبول نمیکنه و زیر بار نمیره چون در باورش نقش بسته که آدم های پولدار همه همینطورن! لذا خود این شخص هم هرگز ثروتمند نخواهد شد. البته مسئله بدبینی و افکار منفی هم در مطالبی جداگانه مورد بحث قرار خواهد گرفت.
کلید باور داشتن، تکرار هست و تکرار…. و امان از روزی که باورهای مثبت و زیبا در وجود انسان نهادینه بشه، چنین انسانی میتونه حتی کوه رو جابجا کنه. همه سرمایه تو باورهات هستن. چطور از باورهات مراقبت میکنی؟ چطور باورهات رو پرورش میدی و از بین بد و خوب انتخابشون میکنی؟ منتظر مقالات آینده ما باش تا از بیخ و بن باورهات رو زیر و رو کنی و هنر باور داشتن رو بخوبی یاد بگیری.